Căpăceala este un produs apicol pe care oamenii nu prea il cunosc, dar acesta are beneficii foarte mari pentru sanatate. Pe intelesul tuturor, acesta este capacul de la fagure, cu care albinele ”sigileaza” mierea depusa in fiecare celula a fagurilor.
Cand albinele aduc nectarul in stup, acesta contine multa apa. Prin trecerea mierii de albine din celula in celula, ea este vanturata si imbogatita cu o serie de enzime, pana cand proportia de apa scade la un procent de circa 17-18% şi nectarul se transforma in miere.
Pentru a putea pastra mierea (perioade de timp foarte indelungate), albinele acopera fiecare celula din fagure cu un capacel format din straturi succesive de ceara si propolis. Rolul propolisului este de a steriliza mierea, iar rolul cerii este acela de a asigura etansarea si de a impiedica patrunderea aerului. Astfel, mierea se pastreaza cu toate calitatile ei, si termenul de valabilitate devine nelimitat. Capaceala este un amestec de miere, ceara, propolis si enzime. Are o multime de proprietati, fiind un dezinfectant si un bactericid si are o multime de recomadari terapeutice in special pentru afectiuni ale cailor respiratorii si stomac.
Se consuma prin mestecare pana cand ceara se topeste in gura. In acest fel iti poti asigura si o igiena orala deosebita, iar efectele sale sunt si mai puternice. Specialistii recomanda o cură de minimum 14 zile, urmata de 1 luna pauza, dupa care, se poate relua. Capaceala trebuie tinuta intr-un loc intunecos, uscat si racoros.
Lasa-ne un mesaj sau trimite-ne un email
In general suntem toata ziua afara in ferma insa iti promitem ca iti vom raspunde cat putem noi de repede.
tel: 0746 584 970
contact@tineriifermieri.ro
Recenzii
Nu există recenzii până acum.